X

Es mantenen els circuits separats als centres de salut i als hospitals de les Illes

Atenció Primària està bolcada en la detecció de casos nous

12/05/2020

Es mantenen els circuits separats als centres de salut i als hospitals de les Illes

Els responsables de Salut recorden que, tot i que som a la fase 1, el virus encara és present. I mantenir el distanciament social és la millor manera de prevenir-ne els contagis. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha dit aquest dimarts que es mantenen els circuits diferenciats als hospitals i als centres de salut per separar les malaties infeccioses, de la resta. I ha recalcat que el control de la pandèmia, per part dels centres de salut, està incrementant la necessitat de personal i la feina d’aquest serveis.
En canvi, el diputat del Partit Popular, Toni Fuster, ha denunciat que el Servei de Salut està desbordat i ha demanat “un pla integral” per reprendre’n l’activitat.
A dia d’avui, sis malalts de coronavirus romanen encara aïllats a la primera planta de l’hotel Melià Palma Bay, habilitada per acollir pacients lleus que necessiten passar-hi la quarantena. La responsable d’infermeria del centre, Maite Aros, afirma que en la majoria dels casos es tracta de pacients “autònoms” i això permet que els sanitaris no hagin d’entrar sempre dins les habitacions.
El virus encara és present i ara el gruix de la feina per controlar l’epidèmia recau en l’atenció primària. Elena Muñoz, que és metgessa de família a Es Castell, ha recalcat que els centres de salut estan fent molta de feina per detectar casos nous. Diu que s’estan fent proves a tots els pacients que tenguin síntomes, encara que siguin lleus, i també es fa un rastreig dels seus contactes.
Per controlar la pandèmia, el Govern prepara una aplicació per als telèfons mòbils. Podria ser una aplicació semblant a aquesta, que ja es prova al sud d’Anglaterrra, i que rastreja la ubicació dels usuaris emprant el bluetooth. Quan es notifica un positiu, envia una alerta a tots els que hi han tengut contacte durant els darrers 14 dies. Tot això, sense revelar la identitat del contagiat.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris