X

La Fundació REZERO vol acabar amb l’ús erroni dels guants de plàstic

Els preocupa que la situació actual suposi una passa enrere en tot el que s'ha avançat

17/05/2020

La Fundació REZERO vol acabar amb l’ús erroni dels guants de plàstic

La crisi sanitària que vivim ha fet augmentar la utilització dels plàstics d’un sol ús en l’àmbit higiènic, sobretot dels guants. La Fundació REZERO, que lluita contra l’ús abusiu d’aquest material, ha iniciat una campanya per fomentar les alternatives al plàstic durant el període de confinament.

I és que guants per tot  és la imatge al voltant dels pàrquings dels supermercats durant les darreres setmanes. La crisi sanitària ha augmentat l’ús dels productes d’un sol ús, sobretot dels higiènics, però també el mal ús que se’n fa quan es converteixen en residus. Per això, la fundació Residu Zero, REZERO, vol iniciar una campanya a les xarxes amb l’etiqueta SALUT SENSE PLÀSTIC per evitar-ne l’ús, que consideren abusiu i erroni.

També ha augmentat en un 50% la venda de tovalloletes d’un sol ús  durant la pandèmia i, segons asseguren des de Rezero, moltes poden acabar a la mar. Els preocupa que la situació actual suposi una passa enrere en tot el que s’ha avançat en matèria de reducció de residus, però sobretot veuen el moment ideal per conscienciar sobre quin model de residus generam i quines alternatives es poden emprar. De fet, segons dades facilitades pel Govern Balear a la fundació, els residus municipals han sofert una davallada durant el primer mes de confinament, en concret a les illes d’un 14%.

17/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris