X

Els negocis de Dalt Vila, a l’espera dels turistes

El parell de terrasses que s'ha de decidit a obrir ho ha fet abaixant un 25% els preus

20/05/2020

Els negocis de Dalt Vila, a l’espera dels turistes

Molt poques terrasses de Dalt Vila, a Eivissa, han decidit obrir en aquesta Fase 1 i les botigues romanen tancades. En un barri on la pràctica totalitat de la clientela és turista, la major part dels negocis prefereix esperar a veure què passa al mes de juliol.

La Fira Medieval d’Eivissa atreia cada any milers de turistes. La seva cancel·lació enguany ha afectat durament els negocis de la zona, però també les monges de la capella de Sant Cristòfol, que concentraven en aquells 3 dies la major part de la venda anual dels seus dolços artesanals a turistes. Ara n’ofereixen la venda per encàrrec però, de moment, no han rebut gaires comandes.

La major part del barri de Dalt Vila treballa només en temporada i el 90% de la seva clientela es turista. Així, tot i estar permès, en aquesta Fase 1 trobem tots els hotels tancats però també botigues i fins i tot l’únic petit supermercat que hi ha. També la gran majoria de bars i restaurants prefereixen esperar l’arribada de turistes.

El parell de terrasses que s’ha de decidit a obrir ho ha fet abaixant els preus, en al voltant d’un 25%, amb la intenció d’atraure clientela resident. Es plantegen ara, diuen, canviar el sistema de negoci i obrir-lo durant tot l’any.

20/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris