X

Els playoff d’ascens a Segona i Segona B es diputaran al mes de juliol

Si les condicions sanitàries ho permeten, les primeres eliminatòries es jugarien el 18 i 19 de juliol

20/05/2020

Els playoff d’ascens a Segona i Segona B es diputaran al mes de juliol

Les categories no professionals del futbol espanyol ja tenen un full de ruta. La Federació Espanyola preveu que, si les condicions sanitàries ho permeten, els playoff exprés per ascendir a Segona i a Segona B es puguin disputar el mes de juliol.

El camí ja està marcat. Queden dos mesos per convertir el somni de l’ascens en una realitat històrica. Els aficionats dels tres equips balears que cerquen ser de Segona Divisió ja poden marcar aquestes dates al calendari. El cap de setmana del 18 i el 19 de juliol es disputaran les primeres eliminatòries del play-off. L’Atlètic Balears jugarà contra un dels altres tres campions i si guanya, pujarà.

També entren en escena UD Eivissa i Penya Esportiva, que viuran el primer dels tres duels necessaris per ser equip de plata. Si superen el primer escull, jugaran novament dimecres 22 de juliol. També ho faria l’Atlètic Balears en cas de perdre el primer partit. Diumenge dia 26 de juliol serà el moment definitiu per complir la fita, amb dues places de Segona Divisió en joc. Per afrontar el repte, els equips hauran de fer servir els jugadors inscrits abans de la suspensió de la lliga.

La Federació també ha marcat les pautes a seguir en la convulsa qüestió dels entrenaments. Les sessions individuals ja estan permeses als territoris que han entrat a la fase 1 de la desescalada, com Balears. De fet, la UD Eivissa trepitja Can Misses des de fa nou dies. La Penya Esportiva preveu tornar a l’activitat aquest dilluns. En el cas de l’Atlètic Balears, el club dóna per bo el darrer comunicat de la Federació Espanyola sobre els protocols sanitaris i treballa per tornar a la gespa el dilluns que ve després d’aixecar l’ERTO amb la plantilla i el cos tècnic.

Aquesta divergència a l’hora de preparar el play-off canviarà perquè a partir d’ara la Federació marcarà el ritme i tots els equips implicats hauran de passar a la vegada a la següent fase d’entrenaments. Les sessions grupals no es permetran abans del primer de juny i els jugadors i el cos tècnic hauran de passar tests, pagats per la Federació, abans de fer aquesta passa. Una segona prova de la Covid-19 es farà el dia abans del primer partit de play-off.

La Tercera Divisió també té la planificació per un play-off a disputar en camp neutral encara per decidir. El 18 i el 19 de juliol es jugaran les semifinals. El Mallorca B-CD Eivissa està definit, però el Poblense espera rival: el Felanitx o el Platges de Calvià, empatats a punts a la classificació. Si val el golaverage general, com defensen a Felanitx, o la victòria a la primera volta del Platges aconseguida a Magaluf ho decidirà la Federació de manera definitiva dia 29 de maig. La final es jugarà el dissabte 25 de juliol. En el cas del Poblense, encara tendria una altra bala a la recambra al mes d’agost perquè quedaran dues places lliures per completar els cent equips que formaran la nova Segona Divisió B.

20/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris