X

Les Illes presenten candidatura per acollir l’Eurolliga de bàsquet

El Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma ofereixen "totes les garanties sanitàries, organitzatives, econòmiques i operatives" per celebrar la Turkish Airlines EuroLeague i la 7DAYS Eurocup el juliol

25/05/2020

Les Illes presenten candidatura per acollir l’Eurolliga de bàsquet

Imatge d'arxiu.

El Govern, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han presentat davant la Euroleague Basketball una candidatura conjunta per albergar les finals de les principals competicions continentals de bàsquet, informa aquest dilluns la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en un comunicat. Es tracta de la Turkish Airlines EuroLeague i la 7DAYS Eurocup en les seves edicions de 2020 que està previst se celebrin el juliol.

Les tres administracions han desenvolupat en les últimes setmanes un esforç conjunt per a presentar aquesta candidatura amb l’ajuda de la Federació Balear de Bàsquet. L’objectiu, explica el comunicat, “és que les Illes puguin acollir un dels principals esdeveniments esportius de l’any, ja que ofereixen totes les garanties sanitàries, organitzatives, econòmiques i operatives per a organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques”.

“Aquesta candidatura basa la seva fortalesa en l’evolució favorable de la pandèmia provocada pel COVID-19 a les Illes i en la capacitat de les infraestructures de les Illes Balears, tant sanitàries com d’equipament esportiu, allotjament i transport. En aquest sentit, tots els protocols, tant esportius com de logística i allotjament es regiran sota els més estrictes estàndards de salut i seguretat i estaran dictats per Salut Pública”, asseguren.

En el cas que la candidatura balear sigui finalment triada per a celebrar aquestes competicions, es posaran a la disposició de Euroleague Basketball instal·lacions esportives d’experiència contrastada i del més alt nivell, com el Velodrom Illes Balears i el Palau Municipal d’Esports Són Moix com a recintes de joc. Per a acollir els entrenaments dels equips participants s’habilitaran el Poliesportiu Prínceps d’Espanya i el Pavelló Antoni Pizá. “Tots aquests recintes compten amb totes les dotacions i necessitats que Euroleague Basketball pugui sol·licitar”, afegeixen.

Perquè l’esdeveniment es desenvolupi amb totes les garanties es formarà un comitè organitzador que conjuminarà tots els esforços de les tres administracions. Al mateix temps, la candidatura establirà també un comitè local que vetllarà per la correcta implantació del projecte i servirà d’enllaç entre Euroleague Basketball i els espais tècnics i locals.

Tant el Govern com el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma agraeixen a Euroleague Basketball l’oportunitat de presentar candidatura i es comprometen a posar tots els mitjans humans i materials al seu abast perquè sigui una experiència satisfactòria i un projecte d’èxit.

Les Illes: “una destinació segura”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, considera que les Illes Balears “estan aconseguint frenar l’expansió del virus i estan demostrant ser una destinació segura i preparat per a donar suport a aquestes dues competicions”.

En aquesta línia, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, assegura que “Mallorca i en concret la ciutat de Palma ofereixen un entorn perfecte per a convertir-se en seu d’aquestes competicions”. “La nostra experiència com a seu d’esdeveniments esportius nacionals i internacionals d’elit, així com una oferta turística i complementària excepcional ens avalen”, ha dit Cladera, al mateix temps que ha destacat la gran oportunitat de promoció que per a la marca Mallorca. A més, segons Cladera, i amb el mateix discurs d’Armengol, ajudaran a difondre “la imatge de l’Illa com una destinació turística segura”.

També el batle de Palma, José Hila, creu que “per a Palma és una oportunitat poder ser la seu de les dues competicions”. “Tenim una gran ciutat que té la capacitat de poder acollir un esdeveniment d’aquestes dimensions, farem tot el que sigui a les nostres mans perquè sigui una realitat”, ha assegurat.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris