X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

Ja es permet el bany a la platja i es reobren els centres comercials

25/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 72: Mallorca, Menorca i Eivissa estrenen la Fase 2

rela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç a les Illes Balears: Un mort més per coronavirus (223 en total)​. Tres casos actius menys (222 en total). Cinc nous casos (2.046 positius notificats). Cap ingrés nou a l’UCI (32 en total).

-ESPANYA. La xifra de noves morts per coronavirus a Espanya notificada aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat és de 50 en la darrera setmana, amb un total de 26.834 defuncions des que va començar la pandèmia. Això representa una rebaixa de 1.918 víctimes mortals, ja que ahir diumenge les dades assenyalaven un total de 28.752 morts per Covid-19. A més, ara es comptabilitzen 50 morts en els darrers 7 dies, quan la setmana passada varen oferir un recompte que superava diàriament les 40 defuncions. També el total de casos positius, 235.400, i el d’ingressos hospitalaris, 122.439, és aquest dilluns inferior al registrat ahir diumenge. El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha informat avui que s’ha canviat el sistema de recollida de dades. Simón assegura que aquest ball de xifres s’explica, entre altres raons, perquè les comunitats havien notificat com a confirmats casos que eren sospitosos.

-FASE 2. Mallorca, Menorca i Eivissa entren a la Fase 2. Ja es permet el bany a la platja, l’obertura de centres comercials i també de l’interior dels restaurants, amb la limitació d’aforament al 50%.

-VOLS. L’oferta de vols internacionals a les Balears s’ha disparat en les darreres hores. Les companyies han començat a programar les seves ofertes, després que el president Pedro Sánchez digués aquest cap de setmana que l’arribada de turistes estrangers es reprendrà el pròxim mes de juliol “en condicions de seguretat”. A més, aquest dilluns, el Govern ha anunciat que la quarantena per a turistes estrangers s’aixecarà l’1 de juliol. Aquestes decisions han suposat un baló d’oxigen per a les aerolínies que aquest dilluns ja ofereixen connexions amb les illes des de més de 100 ciutats europees. En el cas de Mallorca, ja hi ha vols programats des de 114 ciutats, entre les quals Berlín, Roma, París o Amsterdam. A Eivissa, també s’han programat connexions amb 34 aeroports europeus.  A Menorca, les companyies anuncien 27 connexions amb capitals com Milà, Dublín o Manchester.

-QUARANTENA. En la reunió Interministerial celebrada aquest dilluns per videoconferència, el Govern ha pres la decisió d’aixecar la quarantena per a turistes estrangers l’1 de juliol, segons ha informat la Secretaria d’Estat de Comunicació.

25/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris