X

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

La Conselleria preveu que la nova norma es debatrà al Parlament a l'octubre

26/05/2020

La UIB demana accelerar la tramitació parlamentària de la nova Llei de Ciència

Amb la crisi sanitària, s’ha posat de nou en relleu la importància de la investigació científica i s’ha tornat a demanar més inversió.

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aprofitat per recalamar la creació de l’Institut de Recerca de les Balears per atreure i mantenir talent científic. Un organisme que preveu la nova Llei de Ciència, que ha quedat aturada per la pandèmia, però que va començar a gestar-se a finals de la legislatura passada.

Tot i que les Balears ha augmentat la despesa en investigació, la inversió només suposa encara un 0,4% sobre el PIB. Molt per darrere de la mitjana estatal que es troba a l’1,3%. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, recorda que en el darrer estudi de la Confrerència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE) va posar en relleu que per cada euro que l’administració pública inverteix en I+D, el retorn és de 4,3 euros.

La Conselleria d’Educació i Universitat assegura que amb la nova Llei de la ciència també servirà per diversificar l’economia de les Illes. El director general de Recerca i Universitat, Pep Lluís Pons, ha recordat que l’avantprojecte de llei encara haurà de passar per un comitè interdepartamental presidit per la presidenta del Govern i on intervindran totes les conselleries i després es debatrà al Parlament. Això es preveu que serà al mes d’octubre.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris