X

El Govern espanyol demanarà la reobertura de fronteres entre regions amb situacions sanitàries similars

La ministra Maroto anima els ciutadans a planificar les seves vacances a partir de finals de juny

26/05/2020

El Govern espanyol demanarà la reobertura de fronteres entre regions amb situacions sanitàries similars

L’Estat plantejarà a la Unió Europea que es reobrin les fronteres europees entre regions que tenguin un nivell semblant de contagis i desescalada i no només per països.  Això permetria avançar l’arribada dels turistes estrangers si les Balears passen dilluns a fase 3. Ho ha dit la ministra d’Industria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La ministra també ha animat els espanyols a “planificar les seves vacances” a partir de finals de juny i ha confirmat que, a partir de l’1 de juliol, Espanya permetrà l’entrada de turistes estrangers “en condicions de seguretat”.

El Consell de Ministres ha aprovat el nomenament del general de la Guardia Civil Pablo Salas en substitució de Laurentino Ceña, director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, que ha presentat aquest dimarts la seva dimissió. La renúncia es coneix un dia després que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, destituís el coronel Diego Pérez de los Cobos al capdavant de la prefectura de la Comandància de Madrid.

Ceña va ser nomenat per Grande-Marlaska l’agost del 2018 i no tenia límit de temps en el càrrec, tret que demanàs voluntàriament la destitució o fos rellevat. S’havia de jubilar el passat 23 de març, però Interior va prorrogar el seu mandat fins al 2 de juny per l’emergència generada pel coronavirus.

El ministre de l’interior ha explicat que aquests canvis es fan només per millorar l’operativitat dels cossos de seguretat.

El Consell de Ministres també ha declarat deu dies de dol oficial per les víctimes del coronavirus. El dol comença quan ja tot el territori espanyol ja  troba almenys en la fase 1 de desescalada del confinament.

El Govern també ha aprovat un decret per prorrogar algunes de les mesures econòmiques que ha pres el govern durant la pandèmia i el tercer tram del pagament de la equiparació salarial dels cossos i forces de seguretat de l’estat.

 

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris