X

Maó posa les dues primeres multes a Menorca per incompliments a les terrasses

Salut alerta que l'excessiva relaxació dels ciutadans en els moments d'oci pot tenir conseqüències

26/05/2020

Maó posa les dues primeres multes a Menorca per incompliments a les terrasses

Maó ha posat les primeres dues sancions a Menorca per incompliment de les normes de seguretat sanitària a les terrasses. Una mostra de relaxació que, segons Salut, pot tenir conseqüències. De fet, l’Hospital Mateu Orfila ja avisa que, amb l’obertura al turisme, tornaran a créixer els contagis.

Des de fa dues setmanes, les terrasses s’omplen cada dia. Una mostra de reactivació social i econòmica, però també de relaxació de les mesures de protecció, ja que la majoria dels clients no guarden la distància de seguretat.

Davant d’aquesta situació, la majoria d’ajuntaments han optat per fer pedagogia i no sancionar cap establiment. De fet, Maó és l’únic municipi que ha multat dos locals per no complir les mesures.

Els ajuntaments controlen regularment que l’ocupació de l’espai públic reservat a les terrasses es respecti. L’objectiu és garantir que es deixin lliures els passadissos de seguretat per evitar-hi contagis.

La majoria de municipis han deixat als bars ampliar les seves terrasses, perquè puguin mantenir el mateix nombre de taules que els anys anteriors, i han aplicat rebaixes a la taxa per alleugerir els seus comptes, després de dos mesos d’aturada. A Sant Lluís i Es Migjorn han decidit, fins i tot, no cobrar cap terrassa en tot l’any.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris