X

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

El conseller d'Educació, Martí March, ha comparegut al Parlament per explicar com serà la desescalada educativa 

26/05/2020

Educació preveu més tutories presencials i obrir les escoletes del Govern durant la fase 3

A partir d’aquest dimecres els alumnes que canvien de cicle escolar podran sol·licitar tutories presencials amb cita prèvia i amb grups de màxim 5 persones. El Govern, però, preveu ampliar aquesta opció a tots els cursos a partir de la fase 3. És una de les propostes de la desescalada educativa que el conseller Martí March ha presentat avui al Parlament. Durant la tercera fase també preveuen obrir les 4 escoletes de 0 a 3 anys del Govern i l’atenció individualitzada a l’alumnat dels centres d’educació especial.

Propostes que, diuen, es fan amb el consens de la comunitat educativa i també en base a la normativa, d’acord amb el Ministeri d’Educació i amb seguretat sanitària. La Conselleria d’Educació ja ha fet arribar als centres educatius pantalles de protecció, dispensadors de gel, guants i mascaretes per complir amb el protocol de retorn a les aules. Han invertit 460.000 euros en material que han repartit als centres públics i concertats.

Tot i això, March ha reiterat que el tercer trimestre acabarà de manera telemàtica. Pel que fa al curs 2020/2021 estan acabant un pla de digitalització per formar el professorat. Segons la Conselleria d’Educació ja s’està constituint una comissió per organitzar el següent any acadèmic. Prioritzaran que els alumnes d’infantil i primària comptin amb la màxima presencialitat a les aules. I hauran de decidir sobre la modificació del currículum o l’organització dels centres educatius. També hauran d’adaptar serveis complementaris com el transport escolar o el menjador. El conseller ha dit que són reptes que només es poden dur a terme a través del “diàleg i consens educatiu i polític“.

March ha reclamat una partida econòmica estatal per atendre el curs 2020/2021. Després de la seva compareixença al Parlament, tots els grups parlamentaris han reclamat a la Conselleria d’Educació que apòrti solucions que ajudin de veres a una conciliació efectiva de les famílies. També han reclamat al conseller que augmenti la plantilla dels docents per reduir el nombre d’alumnes a dins les aules.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris