X

Grande-Marlaska nega una intervenció política a la investigació judicial pel 8M

Ha dit que canvis es fan per millorar l'operativitat dels cossos de seguretat

26/05/2020

Grande-Marlaska nega una intervenció política a la investigació judicial pel 8M

Segons ha explicat Grande-Marlaska, el general Laurentino Ceña, director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, s’havia de jubilar el passat 23 de març. Interior, ha explicat el ministre, va prorrogar el seu mandat fins al 2 de juny per l’emergència generada pel coronavirus.

Finalment Ceña ha presentat avui la seva dimissió. Just un dia després que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, destituís el coronel Diego Pérez de los Cobos al capdavant de la prefectura de la Comandància de Madrid.

Davant les crítiques des dels partits de l’oposició, Grande-Marlaska ha dit que canvis es fan només per millorar l’operativitat dels cossos de seguretat i no tenen a veure amb l’informe de la Guàrdia Civil presentat a la jutgessa que investiga el cas sobre la celebració de la manifestació del 8M a Madrid.

I en aquesta roda de premsa posterior al Consell de ministres i conjunta amb el cap d’Interior, la d’Indústria, Comerç i Turisme, i la ministra portaveu, s’ha anunciat una pujada dels sous dels agents de la Guàrdia civil i l’aprovació de 10 dies de dol oficial que s’inicien demà en homenatge als morts per la covid. 8 de cada 10 dels quals tenien més de 70 anys.

 

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris