X

Ponç Pons publica ‘Els ullastres de Manhattan’, un dietari entre el viatge i l’enyor

Alterna la narració sobre l'estada del poeta a Nova York el 2007 amb una història de Menorca en vers

26/05/2020

Ponç Pons publica ‘Els ullastres de Manhattan’, un dietari entre el viatge i l’enyor

Quaderns Crema acaba de treure al carrer “Els ullastres de Manhattan”, de Ponç Pons, un dietari de l’estada que el poeta menorquí va fer a Nova York el 2007, convidat per dues universitats americanes, i que l’autor acompanya d’una història de Menorca en vers. El llibre ha sortit publicat durant aquest Sant Jordi.

En aquest nou llibre de Ponç Pons s’alternen, al llarg de les seves pàgines, les parts del dietari -una narració sobre l’estada del poeta a la gran metròpoli americana- amb un llarg poema en versos de quatre a sis síl·labes en què es narren els principals fets de la història de Menorca.

L’estada a l’illa de Manhattan, a Nova York, va possibilitar la trobada de Pons amb una ciutat immensa, atordidora. El poeta entra en contacte amb les fileres interminables de llibres de la Biblioteca Pública, el Museu d’Art Modern, Little Italy, Chinatown, Central Park… Un món grandiós, desmesurat, que el fa enyorar la petitesa de la seva Menorca.

De la mà de Heidegger, Spinoza, Thoreau, la música, el cinema o el món de la mitologia, aquest alaiorenc universal de llarga trajectòria literària no deixar passar l’ocasió de fer que apunti, entre la descripció de les visites, l’afirmació de la seva menorquinitat.

26/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris