X

Els sindicats vaticinen un ‘tsunami judicial’ de casos en reprendre l’activitat.

Denunciaran el Ministeri de Justícia perquè, asseguren, el retorn a la feina es fa sense poder complir les mesures de seguretat

27/05/2020

Els sindicats vaticinen un ‘tsunami judicial’ de casos en reprendre l’activitat.

Amb incertesa i preocupació miren al futur els funcionaris de Justícia, que preveuen un col·lapse històric, especialment als jutjats socials.

Asseguren que al problema endèmic de sobrecàrrega de feina que pateix el sistema judicial, s’hi afegiran les causes pendents d’aquests prop de 2 mesos d’aturada i tots els processos derivats dels Erto o els milers d’expedients de sanció per incomplir el confinament que es poden interposar.

Andreu Bou, del sindicat CSIF explica que es pot produir un autèntic ‘tsunami judicial’ de casos.  A tot això s’afegeix, diu, la situació que viuen els funcionaris. Aquesta setmana, amb l’entrada a la fase 2, s’han reincorporat als seus llocs de feina entre el 60 i el 70% i asseguren que algunes de les instal·lacions judicials de les illes fan ja impossible complir amb el distanciament social.  Del sindicat expliquen que, en tenir constància d’incompliment de les mesures de seguretat, denunciararn el ministeri de Justícia.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris