X

L’emissió de diòxid de carboni davalla un 98% a les Pitiüses

Són dades recollides per l'Observatori de Sostenibilitat Mediambiental durant les setmanes més importants del confinament

28/05/2020

L’emissió de diòxid de carboni davalla un 98%25 a les Pitiüses

A Eivissa, l’Observatori de Sostenibilitat Mediambiental ha estimat un descens de fins al 98% en emissions de CO2, per la cancel·lació de vols durant el confinament. Aquesta organització creu que la recuperació econòmica després de la pandèmia ha d’anar lligada a l’agenda mediambiental de l’illa. L’observatori realitza un estudi anual de la situació mediambiental de l’illa i aprofitant la crisi per la COVID-19 han reunit una sèrie de dades d’aquest període.

L’observatori creu que el confinament obligatori i la paralització econòmica no són maneres sostenibles ni desitjables de reduir la contaminació. Segons les dades recollides, s’han reduït les emissions a l’atmosfera de CO2 causades pel trànsit aeri en un 98%. I pel transport marítim en un 61%. L’Observatori de Sostenibilitat d’Ibiza Preservation Fund també ha informat que durant el confinament, entre el 15 de març i 10 de maig, la demanda elèctrica també va baixar a Eivissa en un 26,4% i el consum d’aigua ha baixat gairebé un 21%.

28/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris