X

El Parlament adquirirà una obra d’art inspirada en la pandèmia del coronavirus per 10.000 euros

La cambra autonòmica ha posat en marxa una convocatòria oberta a tots els artistes que acabarà el 15 de juliol

30/05/2020

El Parlament adquirirà una obra d’art inspirada en la pandèmia del coronavirus per 10.000 euros

10.000 euros és la quantitat que el Parlament destinarà per adquirir una o diverses obres d’art inspirades per la pandèmia de la COVID-19. La cambra ha obert un concurs per seleccionar pintures, escultures o fotografies. Cada artista només podrà presentar una obra i el termini acaba el 15 de juliol. D’aquesta manera, la institució vol expressar el seu compromís amb els artistes, afectats per la crisi econòmica motivada pel coronavirus. A més, serà un testimoni del moment crític viscut i un homenatge a les persones que van fer feina per superar-lo i, sobretot, a les víctimes.

Des de la seva constitució, el 1983, el Parlament ha tingut un vincle estret amb el món artístic. Disposa d’una col·lecció de més de 300 obres d’art. Algunes que pertanyien al Círculo Mallorquín i d’altres que s’han anat adquirint al llarg dels anys.

El fons artístic reuneix moltes figures des del segle XVIII fins a l’actual. Destaquen les pintures murals de la sala de les Cariàtides i l’imponent “Entrada de Jaume I a Madina Mayürqa”, les dues obres de Ricard Anckermann de finals del segle XIX. En els darrers 37 anys la cambra ha comprat 11 pintures d’artistes contemporanis. El darrer, aquest, de Maria Carbonero l’any 2011. 11 són també les escultures que té la institució, com ara aquesta: “Fita de la paraula” de Josep Maria Sirvent. Cada any 10.000 persones visiten el Parlament per conèixer els tresors que alberguen les seves parets.

30/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris