X

Comença la vigilància de posidònia amb 14 robots submarins per controlar els fondejos

Els aparells també revisaran l'estat de diversos hàbitats marins

01/06/2020

Comença la vigilància de posidònia amb 14 robots submarins per controlar els fondejos

Arrenca la campanya de vigilància de la posidònia a les Balears i enguany ho fa amb una gran novetat: catorze robots submarins que controlaran els fondejos amb major precisió i revisaran l’estat de diversos hàbitats marins. Connectats a una embarcació en superfície amb un cable, aquests aparells controlaran els fondejos amb més precisió i ajudarà a realitzar censos d’espècies protegides.

També revisarà l’estat dels diversos hàbitats marins i les possibles fugues d’emissaris. Els aparells han estat adquirits per Red Elèctrica i cedits al Govern a través d’un acord de col·laboració. Després de fer una prova pilot el 2019, enguany comença l’operatiu, que s’emmarca dins la quarta campanya d’un servei específic per garantir la conservació de la posidònia, pioner arreu del món, i finalitzarà el pròxim 30 de setembre.

Enguany, es manté el nombre d’embarcacions, quinze, que integren l’operatiu així com la distribució per illes: 5 a Mallorca, 5 a Formentera, 3 a Eivissa i 2 a Menorca.

El servei de vigilància de la posidònia va acabar la temporada passada amb més de 121 mil actuacions realitzades, de les quals 8.504 van requerir la reubicació de l’embarcació.

01/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris