X

Esquerra Oberta demana que es retiri la Creu de los Caídos de Bunyola

El grup demana que el consistori compleixi amb la Llei de Memòria Històrica i retiri el darrer símbol franquista que queda al poble

02/06/2020

Esquerra Oberta demana que es retiri la Creu de los Caídos de Bunyola

La Creu de los Caídos de Bunyola podria tenir els dies comptats si prospera la instància que Esquerra Oberta ha registrat a l’Ajuntament. El grup demana que el consistori compleixi amb la Llei de Memòria Històrica de les Illes i retiri el darrer símbol franquista que queda al poble. Fa anys que retiraren del momument la inscripció en memòria dels caiguts amb l’escut de Bunyola, però Esquerra Oberta considera que “la Creu de los Caídos representa l’exaltació del bàndol franquista”, ha dit el secretari d’Esquerra Oberta, Joan Luna, “perquè es va construir amb aquell objectiu i no un altre”

El grup polític insta també a retirar la creu en un termini de 6 mesos i assevera que “s’ha de destruir”, ha dit Luna.

Segons Esquerra Oberta, no fa falta dur-ho a plenari perquè la llei balear és molt clara. Però la claredat de la llei topa amb les diferents sensibilitats dels bunyolins. Alguns creuen que s’ha de mantenir perquè és un referent dins el poble. Altres pensen que fa apologia del franquisme.

El cert és que en el debat qui té la potestat per decidir sobre el futur de la creu és l’equip de govern. Són taxatius, la retiraran, ha assegurat a IB3 notícies el batle, Andreu Bujosa qui ha afegit que s’asseguraran que la Creu no es restitueix ni es reposa a cap altre lloc.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris