X

Trump amenaça amb mobilitzar l’Exèrcit per a detenir les protestes per la mort de George Floyd

02/06/2020

Trump amenaça amb mobilitzar l’Exèrcit per a detenir les protestes per la mort de George Floyd

Els manifestants han sortit als carrers de ciutats de tot els Estats Units per setena nit consecutiva per a protestar per la mort de l’afroamericà George Floyd a les mans de la Policia quan estava sent detingut. Donald Trump ha avisat que mobilitzarà l’Exèrcit  si els governadors no despleguen la Guàrdia Nacional per a detenir les protestes.
Els Estats Units han viscut una nova nit de manifestacions contra el racisme institucionalitzat que es viu al país. L’espurna que va fer esclatar l’onada de protestes i que s’ha estès a molts racons del planeta va ser la mort de George Floyd, un home afroamericà, quan era detingut per la policia a Minneapolis. L’autòpsia oficial ha qualificat la mort de Floyd com un “homicidi”, a conseqüència de “la submissió, la restricció i la compressió del coll” que va sofrir la víctima quan estava sent immobilitzat per l’agent Derek Chauvin. Les autoritats forenses, que en un primer moment van descartar l’asfíxia, han publicat un nou informe hores després que la família de Floyd fes públic una autòpsia independent, que sí que confirmava aquesta teoria.
I una setmana després de la mort de Floyd, la seva família ha visitat el lloc on va morir l’home. El seu germà Terrence reclama un canvi.  “Fem això d’una altra manera. Deixem de pensar que la nostra veu no importa, votem!” ha dit a la gent que estava concentrada.
I mentre, a Washington el president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a posar el focus en els incidents. El president ha afirmat que “els batles i governadors han d’establir una presència policial aclaparadora fins que la violència hagi estat sufocada”. I ha avisat que “si una ciutat o un estat es nega a prendre les mesures necessàries per a defensar la vida i la propietat dels seus residents, llavors desplegaré l’exèrcit dels Estats Units i resoldré ràpidament el problema.”
Les forces de seguretat han dispersat amb gasos lacrimògens una concentració davant la Casa Blanca perquè Trump es pogués fer una fotografia amb una bíblia a la mà davant una església.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris