X

Les exigències sanitàries i la manca d’espais dificulten les escoles d’estiu a Menorca

Ciutadella, que ha hagut de reduir la inscripció de 300 a 100 alumnes, és de moment l'únic municipi que n'obrirà, amb implicació privada

02/06/2020

Les exigències sanitàries i la manca d’espais dificulten les escoles d’estiu a Menorca

Preocupació entre les famílies de Menorca per la manca d’oferta d’escoles d’estiu. La nova normativa ha provocat una retallada important de places, tant públiques com privades. Les empreses de lleure i esport consideren que han hagut d’assumir tota la responsabilitat per oferir un servei de conciliació que les administracions no han volgut assumir, per exemple, obrint les escoles.

Les escoles d’estiu podran obrir, però amb un màxim de 100 infants per garantir la seguretat sanitària. Això ha fet que el Poliesportiu de Ciutadella, que ofertava cada any 300 places que quedaven cobertes en un dia i mig, enguany només en pot oferir una tercera part.

El responsable de gestionar la instal·lació, Biosport, culpa l’administració de llevar-se la responsabilitat i passar-la al sector privat. “Ells tenen la competència en educació, però no son capaços ni d’obrir les escoles. No passa res, el sector privat tornarà a desmostrar que som capaços d’avançar amb aquest tema, i avançarem. A mi el que me sap greu són les famílies que quedaran fora”, afirma Antoni Capó.

La normativa de les escoles d’estiu ho complica encara més. Tant que alguns municipis, com es Mercadal, avui dia no tenen oferta municipal. La manca d’oferta alarma les famílies, que ja pensen en alternatives per poder conciliar.

Mentre, el Consell insular i el Govern balear anuncien ajudes econòmiques per afavorir la conciliació.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris