X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 80: l’atur de les Illes es dispara un 92% el maig per la crisi de la COVID-19

Es registren 74.689 aturats, 35.792 persones més que fa un any

02/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 80: l’atur de les Illes es dispara un 92%25 el maig per la crisi de la COVID-19

rela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears ha registrat dos nous positius en coronavirus, cap mort i 14 curats en les darrres 24 hores. Aquest dimarts, però, Salut informa que inclourà en el registre, a partir d’avui, els casos notificats després que s’hagin confirmat per serologia d’anticossos (IgM), casos que fins ara havien quedat exclosos del balanç total de casos acumulats a la comunitat. Són un total de 108 persones que consten com a positives en SARS-Cov-2 després d’aquest tipus de prova i que a partir d’ara s’inclouran en els totals acumulats a les Illes Balears. Això fa augmentar el total fins als 2.191 casos acumulats. D’aquests casos, 2.083 són amb prova PCR. Salut assegura que en cap cas hi ha un rebrot de casos a la comunitat i, perquè així quedi constatat, el gabinet de comunicació de la Conselleria de Salut i Consum desglossarà les dues dades (confirmats per prova PCR, com es feina fins ara, i els confirmats per IgM, que s’afegiran al total i al càlcul consegüent de casos actius diaris). En total, per tant, el nombre de casos actius avui a la comunitat és de 249. D’altra banda, 1.716 persones s’han curat, 14 més que ahir.  Així mateix, no s’ha notificat cap defunció nova respecte del balanç d’ahir i el total acumulat continua sent a la comunitat de 226 morts.

-BALANÇ ESPANYA. El Ministeri de Sanitat informa que aquest dimarts, per segon dia consecutiu, a Espanya no hi ha cap mort per covid-19. Per tant, es manté la xifra total de defuncions, 27.127, a pesar que es notifiquen 34 noves morts que s’haurien produït a la darrera setmana. Pel que fa a nous contagis, es comptabilitzen 137 positius, la majoria han estat detectats a Madrid. El total de contagiats des que va començar la pandèmia és de 239.932 persones. En referència a pacients hospitalitzats, es registren 243 ingressos, amb un total de 123.974 persones. Pel que fa pacients ingressats a les UCI, es notifiquen 11 ingressos que se sumen al balanç total que és de 11.413 malalts.

-ATUR. L’atur registrat s’ha disparat un 92% a Balears durant el maig, fins als 74.689 aturats, 35.792 persones més que fa un any, a causa de la crisi originada pel coronavirus, segons dades del Ministeri de Treball i Economia Social publicats aquest dimarts.Balears és, amb diferència, la comunitat amb major augment relatiu de l’atur al maig: la segona comunitat amb el repunt interanual més alt, Navarra, anota un 31,58%. Respecte a abril, la pujada a Balears ha estat del 2,96%, 2.147 aturats més que el mes passat.

-MOBILITAT. Sanitat no permetrà la mobilitat entre les diferents comunitats autònomes a partir de la fase 3. Així ho ha explicat el ministre, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. D’aquesta manera, ha matisat l’anunci que aquest dilluns va fer el ministre de Transports, José Luis Ábalos, sobre la possibilitat de restablir els desplaçaments entre les autonomies que passin a la fase 3.

-EDUCACIÓ. La Conselleria d’Educació treballa en un esborrany per dissenyar com serà la tornada a l’escola al setembre. De moment, preveu tres escenaris diferents. El primer, de normalitat, en què es retorna a les aules i s’han d’utilitzar mesures de protecció com mascaretes; el segon, de reducció de ràtios un 50%, que planteja problemes com el nombre de professors i espais, i un tercer escenari, de confinament, en què s’hauria de fer un ensenyament totalment en línia. Per això, la Conselleria considera un pla de digitalització per formar els professors a donar classes telemàticament. De fet, sigui quin sigui l’escenari, la Conselleria proposa alternar les classes en línia amb les presencials, a partir de cinquè de primària, per afavorir el distanciament social.

02/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris