X

El Col·lectiu Alternatives aposta per una sortida de la crisi “progressista i comunitarista”

Aposten per un canvi de model que inclogui la diversificació de la productivitat i el decreixement de places turístiques

03/06/2020

El Col·lectiu Alternatives aposta per una sortida de la crisi “progressista i comunitarista”

El Col·lectiu Alternatives ha presentat aquest dimecres la seves propostes per una ‘Sortida sostenible, justa i progressista a la crisis de la Covid-19’. Segons ha explicat David Abril, professor de la UIB, “les receptes neolliberals no serveixen ni a curt ni a llarg termini per fer front a aquesta situació”. Abril ha afegit a més que “la sostenibilitat ha de deixar de ser retòrica i que s’ha de passar de les paraules als fets”.

Segons el Col·lectiu Alternatives les mesures que es prenguin per sortir d’aquesta crisi econòmica “han d’encarar, òbviament, el problema de manera urgent, però sense deixar de pensar en demà” com ha explicat Abril. Per això és imprescindible -diuen- apostar ja per un canvi de model econòmic, pròsper, sostenible i competitiu. Aquesta implica principalment, segons ha explicat l’exconseller de Turisme Celestí Alomar, dos factors claus. Per una banda, la diversificació de la productivitat, que remarquen que no pot estar basada únicament en el turisme, i per l’altra el decreixement, centrat en la disminució de l’oferta turística. Asseguren que només en el camp de l’economia social i del coneixement es podrien crear prop de 90 mil llocs de feina.

Per que aquestes propostes prosperin és necessària, diuen, la implicació del Govern. És l’executiu qui, assegura l’economista Ferran Navinés, “ha de liderar la sortida d’aquesta crisi incentivant el sector privat i amb la col·laboració d’altres institucions com són els consells i els ajuntaments”.

03/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris