X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 81: S’aprova la sisena i darrera pròrroga de l’estat d’alarma, fins al 21 de juny

L'oposició ha criticat la gestió del Govern central de la crisi sanitària

03/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 81: S’aprova la sisena i darrera pròrroga de l’estat d’alarma, fins al 21 de juny

rela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. No s’ha registrat cap nova víctima mortal a les Balears en les darreres hores. D’ençà de l’inici de la pandèmia, s’han confirmat 2.198 casos positius, 7 més que aquest dimarts, i d’aquests, 247 són actius, dos manco que ahir. Pel que fa a les defuncions, s’han comptabilitzat 226 morts a les Illes des de l’inici de la crisi sanitària i continua a l’alça la tendència dels pacients curats, amb 1.725 altes definitives, 11 més que ahir.

-BALANÇ ESPANYA. El darrer recompte de casos eleva a 63 els morts per Covid-19 a Espanya durant la darrera setmana. A més, aquest dimecres s’han notificat 219 positius nous. Segons el Ministeri, laletalitat del virus disminueix. El recompte oficial de víctimes mortals, a hores d’ara, és de 27.128, però Sanitat reconeix que l’abast real de la pandèmia no se sabrà fins d’aquí a uns mesos.

-ESTAT D’ALARMA. S’aprova la sisena i darrera pròrroga de l’estat d’alarma, fins al 21 de juny. Ha comptat amb 177 vots a favor, 155 en contra i 18 abstencions. La sessió ha estat protagonitzada pel ministre Marlaska. L’oposició insisteix que ha de dimitir pel cessament del coronel de la Guàrdia Civil Pérez de los Cobos.

-FASE 3. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha mantingut aquest dimecres una reunió amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per valorar el pas de Mallorca, Eivissa i Menorca a la fase 3, dilluns que ve. Sanitat estudiarà la documentació aportada pel Govern abans de prendre una decisió. Avui ha destacat l’evolució positiva dels indicadors de Covid-19 a les Illes.

-TURISME. Alemanya retirarà la recomanació de no viatjar a Espanya. Ho farà el primer de juliol, quan s’obrin els aeroports al turisme internacional. La ministra d’Exteriors Arancha González ha dit que ha estat una decisió consensuada pels dos països.

-VIATGERS. 68 persones han hagut de retornar al seu lloc d’origen perquè no han pogut acreditar el motiu del seu viatge a les Illes, durant l’estat d’alarma. S’han aturat 38 viatjers als ports i 30 als aeroports.

-PREMIS. Els sanitaris espanyols rebran el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia 2020.

03/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris