X

Salut deixa d’oferir les dades de nous contagis i defuncions per Covid-19

Per millorar-ne la coordinació, serà el Ministeri qui oferirà les dades epidemiològiques

04/06/2020

Salut deixa d’oferir les dades de nous contagis i defuncions per Covid-19

La Conselleria de Salut ja no oferirà les xifres epidemiològiques de la Covid-19 a les Balears fins a l’horabaixa. Ho fa per coordinar-se millor amb el Ministeri de Sanitat. Això es deu, segons ha explicat avui dijous el director del Comité de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, a diferents canvis en els criteris per comptabilitzar els casos entre la Conselleria i el Ministeri. Això sí, cada dematí, la Conselleria sí que oferirà les dades d’assitència i casos hospitalitzats per la Covid-19 a les Illes.

Arranz ha informat que els casos de coronavirus atesos a les Balears se situen en 254, tot i que no tots presenten infecció activa. Del total d’aquests casos, 88 es troben hospitalitzats, 14 dels quals es troben a l’UCI, i 166 persones són ateses pel servei d’Atenció Primària. Una bona notícia és que no queda cap cas actiu a les residències de discapacitats.

El metge Javier Arranz també ha explicat sobre el brot que ha afectat una familia de Palma i ha informat que l’origen del contagi ha estat importat. El brot ha afectat a 12 persones de les quals 3 presenten símptomes lleus i estan ingressades. La resta també estan ingressades però per una qüestió social ja que no podien passar la quarentena amb garanties a ca seva.

En aquest sentit, Arranz ha destacat la bona actuació i capacitat de diagnòstic i rastreig d’aquest brot i demostra, segons Arranz, la fortalesa del nostre sistema sanitari contra la Covid-19. Una situació que valora de forma positiva i que les Illes estan preparades per passar a la Fase III.

04/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris