X

L’1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

La prevalença d'anticossos a Espanya és del 5,2%, segons la segona ronda de l'estudi de seroprevalença.

04/06/2020

L’1,5%25 de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

Només un 1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19. Aquesta és la conclusió de la segona part de l’estudi de seroprevalença fet per l’Institut Carlos III. En la primera ronda de l’estudi, el percentatge era del 2,4%.

Pel que fa a la immunitat de la població espanyola davant el coronavirus, ha augmentat lleugerament en les darreres setmanes. Segons la segona onada de l’estudi de seroprevalença, al conjunt del país un 5,2% de la població ha desenvolupat anticossos davant la malaltia, això és un 2% més que en la primera fase de l’estudi. A Balears, segons aquest estudi, baixa la immunitat i només un 1,5 per cent de la població ha desenvolupat la malaltia.

L’estudi torna a constatar una gran variabilitat geogràfica. Madrid i els voltants són els territoris amb més prevalença de la malaltia i superen el 10%. Les analítiques revelen també que un terç dels infectats no desenvolupen síntomes i que la prevalença és menor en joves i infants.

En l’estudi hi han participat 63.564 persones, unes 2.500 més que en la primera onada. Les proves es varen fer entre el 18 de maig i l’1 de juny. La propera setmana començaran a fer-se les proves de la darrera fase de l’estudi.

04/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris