X

El Prado, el Reina Sofia i el Thyssen reobren entre mascaretes i mesures sanitàries

La reducció de l'aforament a un terç permet gaudir d'obres en una intimitat inèdita

06/06/2020

El Prado, el Reina Sofia i el Thyssen reobren entre mascaretes i mesures sanitàries

Aquest dissabte han reobert tres dels principals museus de l’Estat: el Prado, el Reina Sofía i el Thyssen tornen amb entrades gratuïtes, distàncies de seguretat i fortes mesures sanitàries. Els museus reobren amb els horaris habituals i, la majoria, allarga les exposicions temporals fins al setembre. La reducció de l’aforament a un terç permetrà gaudir d’obres mestres en la intimitat.

Feia gairebé tres mesos que esperàvem la tornada dels museus. I és que aquest dissabte han reobert el Prado, el Thyssen i el Reina Sofía, tres museus que conformen la milla de l’art a Madrid. El Reina Sofía retorna amb part de les sales dedicades al cubisme i surrealisme, amb horari habitual i aforament limitat. Això farà que només es pugui gaudir d’obres com el Guernica en grup de 30 persones, una intimitat inèdita per contemplar les pintures exposades. El director del Reina Sofía, Manuel Borja, detalla que des del dia que varen tancar les portes del museu tenien ganes de reobrir. “Amb la reducció dels aforaments la visita al museu serà gairebé com una visita privada, poder veure el Guernica així serà un luxe”, afegeix.

Cues també a les portes del Thyssen, que reobre amb una exposició temporal dedicada a Rembrandt, a la qual poden accedir 25 persones cada 15 minuts. S’han eliminat les audioguies i els visitants combinen la visió de pintures amb estores desinfectants, recorreguts unidireccionals, distàncies de seguretat i mascaretes.

D’ençà de la Guerra Civil que el Museu de Prado no tancava durant tant de temps. Ara torna amb una mostra titulada ‘Retrobaments’, una selecció de les millors obres del museu. Per a l’ocasió, s’han concentrat 250 obres a poques sales del Prado. Un retrobament en ‘petit comitè’ amb Goya, Rubens, Velázquez o Soroya. Un regal per als visitants que podrem gaudir fins al 13 de setembre.

06/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris