X

Milers de persones es tornen a manifestar a diverses ciutats dels Estats Units contra el racisme i la violència policial

Les protestes arran de la mort de George Floyd també s'han traslladat a Europa

08/06/2020

Milers de persones es tornen a manifestar a diverses ciutats dels Estats Units contra el racisme i la violència policial

Milers de persones han tornat a ocupar els carrers de diverses ciutats dels Estats Units, en una nova jornada de protestes contra el racisme i la violència policial.  Les mobilitzacions s’han desenvolupat de manera massiva i majoritàriament sense incidents. Els Estats han aixecat els tocs de queda i a Washington el president, Donald Trump, ha ordenat la retirada de la Guàrdia Nacional.

A Minneapolis, l’Ajuntament ha anunciat que desmantellarà el Departament de la Policia després de les protestes per la mort de George Floyd a mans d’un agent del cos. El consistori s’ha compromès a establir un nou model de seguretat pública basat en la comunitat.

Les protestes contra el racisme arran de la mort de George Floyd també s’han traslladat a Europa. Desenes de milers de persones varen sortir als carrers de Londres per segon dia consecutiu per a condemnar la brutalitat policial. Després de la concentració, es varen produir enfrontaments entren alguns manifestants i la policia.

A Brussel·les, la policia belga també va dispersar amb gasos lacrimògens centenars de manifestants després d’una multitudinària concentració davant el Palau de Justícia.

 

08/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris