X

Menorca bonificarà les empreses que reciclin

El Consell ultima l'aprovació definitiva del Pla de Residus, que preveu invertir 35 milions en 5 anys en millorar-ne la recollida

10/06/2020

Menorca bonificarà les empreses que reciclin

A Menorca, és a punt d’aprovar-se el pla de residus, que preveu invertir 35 milions en els propers 5 anys per afavorir la recollida separada i porta a porta. L’administració bonificarà les empreses que ho facilitin. Mentre, a l’abocador de Milà es construirà també una planta de biogàs i es dotarà Ciutadella de la seva pròpia planta de transferència de residus.

Així es recull al Pla Director de Residus No Perillosos per als pròxims 5 anys, que es troba en la darrera fase de tramitació, només pendent d’aprovació definitiva. Un pla que serveix per aplicar la nova normativa autonòmica i europea. Preveu invertir-hi 35 milions d’euros amb la mirada posada -especialment- en la millora de la recollida selectiva, establint objectius per a incrementar-la i reduir la fracció de rebuig.

El Pla obliga a la recollida separada de residus tant a particulars com a negocis. En aquesta línia, tant Maó com es Castell tenen previst implantar, l’any que ve, la recollida de fems porta a porta. A més s’ampliarà l’abocador les deixalleries de Maó i Ciutadella, a més d’altres millores.

Ja sigui mitjançant porta a porta o amb contenidors, l’objectiu de l’impuls de la recollida selectiva és que els usuaris paguin en funció de les quantitats de residus generats i de la seva participació en aquesta recollida. Així es bonificarà els qui col·laborin amb la separació, respecte dels qui no ho facin, que podran ser penalitzats.

10/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris