X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 89: Educació anuncia que el pròxim curs “serà presencial”

S'adaptaran els programes per recuperar els aprenentatges que hagin quedat pendents

11/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 89: Educació anuncia que el pròxim curs “serà presencial”

ela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç del coronavirus a les Illes Balears: cap mort, 7 curats i dos casos actius menys en les darreres 24 hores. Així, el total acumulat és de 227 morts i 1.816 curats. Aquestes dades suposen que a hores d’ara hi ha 204 casos de COVID-19 actius, 2 menys que ahir. El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins avui 2.247 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, 5 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.142 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.879 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 165 a Eivissa i 6 a Formentera.

-BALANÇ ESPANYA. El Ministeri de Sanitat comunica 40 morts en la darrera setmana a Espanya i manté congelada la sèrie amb el total de defuncions en 27.136 víctimes mortals. Pel que fa als nous contagis aquests dijous es registra un lleuger descens respecte ahir, quan es notificaren 165 positius. Avui es comuniquen 156 contagis en les darreres 24 hores. D’aquests, prop de la meitat, 72, s’han diagnosticat a Madrid i 27 casos corresponen a Catalunya. El total des que va començar la pandèmia és de 242.707 casos. En referència a les hospitalitzacions, es registren 151 nous ingressos amb un total de 124.536 pacients. I, en el cas de les UCIS, es comuniquen 10 ingressos i un total de 11.617 malalts. Durant la compareixença d’avui, el director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que en aquesta fase final de l’epidèmia “s’estan detectant 10.000 casos sospitosos al dia”. Diu que se li va prova al 90%. També ha dit que des de l’11 de maig s’han detectat 104 casos importats i en la darrera setmana 22 o 23. L’origen són zones amb epidèmies actives, bàsicament Amèrica Llatina i Estats Units”. Simón diu que “la quarantena és responsabilitat del viatger però es comprova que l’estan fent. No truquem al 100% però sí a un percentatge molt alt”.

-EDUCACIÓ. El Ministeri i les comunitats autònomes han acordat en la Conferència Sectorial d’Educació 14 punts per a preparar el curs que ve. Entre els objectius, la màxima presencialitat, normalitat i seguretat. Els centres disposaran d’un pla d’inici de curs amb la nova organització del centre i l’administració farà feina perquè s’oferesquin els serveis complementaris habituals de transport i menjador. A més, s’adaptaran els programes didàctics per recuperar els aprenentatges imprescindibles no aconseguits fins ara. Quan a l’esborrany del Ministeri que estableix grups de màxim 20 alumnes i distàncies entre les taules, el conseller d’Educació, Martí March ha explicat que és només una proposta que s’ha de treballar i modificar, si cal. El conseller també ha dit que encara no se sap quina quantitat arribarà a les illes dels 2.000 milions que destinarà a Educació el Govern central. Un doblers, ha explicat, que a més de servir per contractar professors extra, si és necessari, aniran a digitalització o material sanitari per als centres.

-PCR. Els hospitals de les illes podran duplicar, a partir d’ara, el nombre de PCR i arribar a les 10.000 proves diàries. El servei de Salut ha invertit 600.000 euros en la compra de material tecnològic per als laboratoris de microbiologia. Salut preveu que puguin ser fins a 20.000 en cas de necessitat. Amb tot, creuen que no és necessari aplicar aquesta tècnica diagnòstica als turistes que arribin amb el pla pilot, ja que serien poc fiables. La Conselleria de Salut creu que serà suficient mantenir els controls actuals, i ja preparen un dispositiu per si es detecta un cas entre els visitants. La detecció precoç i la prevenció són essencials. Actualment a les illes, els rastrejadors segueixen 730 persones. Són 4,8 contactes estrets per cada positiu de COVID-19. Salut també ha informat de l’arribada de més material sanitari: 3 milions i mig de mascaretes i 35.000 granotes de protecció.

11/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris