X

Armengol diu que fa tot el possible perquè una part dels 10.900 turistes alemanys vagin a Menorca

El dubte es genera després que hagin desaparegut d'aquesta prova pilot les quotes per Illes plantejades inicialment

11/06/2020

Armengol diu que fa tot el possible perquè una part dels 10.900 turistes alemanys vagin a Menorca

Els dubtes que genera el Pla Pilot de turisme alemany i la possibilitat que les inversions de l’impost de turisme sostenible a l’illa no es facin efectives, han estat dos dels principals temes tractats a Menorca per la presidenta Francina Armengol, el Consell i els ajuntaments aquest dijous. Les dues qüestions, asseguren les presidentes, es resoldran des del treball conjunt i el consens.

El dubte es genera després que hagin desaparegut d’aquesta prova pilot les quotes per Illes plantejades inicialment i que la distribució d’aquests primers visitants quedi en mans del turoperador. Susana Mora també ha remarcat la importància del turisme britànic per Menorca i la presidenta Armengol ha assegurat que el Govern fa tot el possible perquè una part dels 10.900 turistes alemanys arribin a totes les illes

Un dels aspectes del decret de reactivació econòmica que ha generat més preocupació entre els batles menorquins és la possibilitat que alguns projectes de l’Impost de Turisme sostenible no es puguin executar perquè se’n perdi el finançament.

L’acabament del pati de Sa Lluna d’Alaior, la compra de l’edifici de sa Tanca a Sant Lluís o la construcció del conservatori de Música a Maó en són alguns.

De fet, a la darrera Junta de Baltes de Menorca es va exposar la necessitat que aquestes inversions no es perdin, com a molt que s’ajornin. Per exemple el consistori de Sant Lluís va aprovar la setmana passada la compra de l’edifici de sa Tanca, mentre que a Alaior el batle ha exigit poder disposar de la partida per a comprar els immobles annexos al pati de sa Lluna.

11/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris