X

El viròleg Reina avala que no es facin proves de la Covid-19 als turistes

Considera que és un bon moment per fer el pla pilot turístic

12/06/2020

El viròleg Reina avala que no es facin proves de la Covid-19 als turistes

El cap de Virologia de Son Espases, Jordi Reina, considera encertat que no es facin proves de la Covid-19 als turistes que arribin a partir de dilluns en el pla pilot: “Podríem tenir persones negatives perquè la càrrega fos baixa o estassin en fase d’inici de simptomatologia que donassin negatiu i que després de dos o tres dies d’estar aquí donassin una PCR positiva. El millor és esperar l’aparició de simptomatologia”.

El tema de les PCR ha generat controvèrsia els darrers dies. El govern canari, per exemple, exigeix que es facin si el seu territori també aplica un pla pilot. I la ministra de Turisme, Reyes Maroto, no tanca la porta a fer-ho.

Però Jordi Reina considera que no és eficient. No ho és, ni tan sols, el control de temperatura de l’aeroport: “Molta gent està en període d’incubació però no té febre”.

Reina és partidari del pla pilot, sempre que els turistes respectin les mateixes mesures de seguretat i higiene que els residents. Considera que és un bon moment per demostrar a Europa que el nostre sistema sanitari està preparat per aïllar un possible cas i que no es converteixi en un brot.

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris