X

El Mateu Orfila de Maó estrena una nova sala d’operacions sense necessitat d’ingrés

Entre d'altres, també servirà per a rebaixar l'endarreriment d'operacions pel coronavirus

15/06/2020

El Mateu Orfila de Maó estrena una nova sala d’operacions sense necessitat d’ingrés

L’Hospital Mateu Orfila de Menorca estrena nova sala d’operacions. Permetrà dur a terme petites intervencions sense necessitat que els pacients hi quedin ingressats.

En concret l’Hospital Mateu Orfila disposarà, a partir de dimecres, del primer Gabinet de Cirurgia Major Ambulatòria… dit d’una altra manera: una sala d’operacions per fer intervencions que encara que requereixin anestèsia general, no comporten que el pacient hagi de quedar ingressat.

Amb una inversió de més de mig milió d’euros, serà la sisena sala d’operacions de l’Hospital de Menorca (una de les quals especialitzada en oftalmologia). Un equipament que aquest dilluns ha visitat la consellera Patricia Gòmez, que ha detallat que l’any passat al Mateu Orfila es varen realitzar gairebé 1.400 intervencions sense ingrés hospitalari.

La nova sala també servirà per a rebaixar l’endarreriment d’operacions pel coronavirus; tenint en compte que, amb la reactivació progressiva de l’activitat habitual, al maig es van fer poc més d’un terç (un 36,68%) de les intervencions quirúrgiques que es van dur a terme el mateix mes de l’any passat.

15/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris