X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 95: Arriben a les Pitiüses els primers turistes internacionals que no hauran de fer quarantena

17/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 95: Arriben a les Pitiüses els primers turistes internacionals que no hauran de fer quarantena

la}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç a les Illes Balears: un mort amb coronavirus, dos positius nous, 15 curats i 14 casos actius menys en 24 hores. En concret, el Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui dimecres 2.270 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, 2 més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.165 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.897 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i 8 a Formentera. D’altra banda, 1.868 persones s’han curat, 15 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia ha notificat una defunció més respecte d’ahir ja que tenia el contagi actiu encara que hagi estat per causes diferents, i el total acumulat és de 228 morts, dada també pendent de revisar per part del Ministeri. Aquestes dades suposen que, a hores d’ara, a la comunitat hi ha 188 casos de COVID-19 actius, 14 menys que ahir.

-BALANÇ ESPANYA. Sanitat notifica aquest dimecres 30 morts per coronavirus en els darrers 7 dies. De moment, la xifra total de morts continua congelada en 27.136 víctimes. Pel que fa a nous contagis, es registren 141 positius i sumen un total de 244.683 casos. En referència a les hospitalitzacions, es registren 97 pacients ingressats, amb un total de 124.732. També es notifiquen 10 ingressos en UCIS, amb un total de 11.630 malalts ingressats.

ATENCIÓ PRIMÀRIA. Atenció Primària de Mallorca aposta per un nou model d’estructura organitzativa i de gestió clínica que potencia l’atenció telefònica i millora l’accessibilitat. A partir d’ara, si heu de fer qualsevol consulta o petició al vostre metge de capçalera no podeu anar directament al vostre centre de salut sinó que és indispensable que primer hi telefoneu. A partir d’aquí, la vostra consulta no es derivarà directament al vostre metge sinó que serà atesa per un professional o un altre segons sigui burocràtica, mèdica, d’infermeria o de farmàcia.  L’objectiu de tot aixó és, segons Atenció Primària, derivar el pacient directament al personal més idoni per atendre les seves necessitats, i garantir una assistència més àgil i eficaç. A la vegada, es valora si aquesta consulta o necessitat es pot resoldre directament via telefònica o d’una manera presencial ja sigui al centre de salut o en el mateix domicili del pacient.

-TURISME. Eivissa ha aterrat aquest dimecres migdia el primer vol procedent d’Alemanya on tots els passatgers tenen autorització per estar a l’illa sense haver de fer quarantena, ni justificar el viatge. És un vol regular procedent de Düsseldorf que ja estava programat abans de tancar el calendari del programa pilot.

17/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris