X

Ja són 730 els positius a l’escorxador alemany

Confinen altres 700 veïnats d'un edifici residencial al centre del país

19/06/2020

Ja són 730 els positius a l’escorxador alemany

Les proves de coronavirus han detectat una setantena mésde contagis  a l’escorxador de la ciutat alemanya de Gütersloh i ja són 730 els treballadors que han donat positiu. La xifra podria ser molt superior, ja que s’han de fer les proves a 5.300 empleats més. Una tasca titànica que no pot assolir ni tan sols la Creu Roja i, per això, les autoritats locals han demanat el suport de l’exèrcit.

La ministra d’Agricultura alemanya ja ha anunciat que investigarà a fons el brot a l’escorxador i ha qualificat les condicions laborals d’inacceptables: treballadors que seuen tots junts sense respectar la distància de seguretat, com demostra un vídeo que circula per les xarxes socials.

El brot ha provocat una guerra interna entre la família que gestiona l’empresa. Un dels propietaris ha enviat una carta als mitjans de comunicació en què demana al seu oncle i màxim responsable de l’escorxador que dimiteixi en el càrrec. L’acusa d’obligar els treballadors a acceptar condicions de vida que estan relacionades amb un alt risc d’infecció.

Aquest no és l’únic brot de la covid-19 que hi ha Alemanya. Les autoritats han confinat 700 veïnats d’un edifici de la ciutat de Göttingen, al centre del país, després que un centenar d’ells varen donar positiu en coronavirus.

19/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris