X

La ‘nova normalitat’ esportiva

S'obre la possibilitat a que els camps de futbol i hipòdroms puguin veure públic les pròximes setmanes

20/06/2020

La ‘nova normalitat’ esportiva

Amb el punt i final a l’estat d’alarma, l’esport a les Balears tornarà d’aquí a unes hores a la normalitat, o millor dit, a una nova normalitat farcida d’unes normes que ens recorden que la Covid-19 encara roman entre nosaltres.
La gran novetat és la represa de les competicions, a les modalitats esportives incloses al calendari de la temporada 19-20 i, amb elles, també tornarà el públic als estadis... Encara que han quedat exclosos els esports d’equip i de contacte, la conselleria d’Afers Socials i Esports ha obert algunes vies excepcionals al món del futbol. En percentatges, als partits es podrà omplir fins a un 75% de la capacitat màxima, i amb xifres, no es podran superar les 1.000 persones a instal·lacions a l’aire lliure, i 300 si és a cobert. Per tant, es podria produir per exemple la presència de públic al Municipal de Santanyí per gaudir del play-off a Segona B i, fins i tot, als partits del Mallorca a Son Moix.

Deixant de banda la competició, la regla d’or a la nova normalitat és la del 75%. És a dir: en termes percentuals, tota activitat esportiva que es dugui a terme dins una instal·lació esportiva, ja sigui un entrenament o una classe dirigida, a l’aire lliure o a cobert, no podrà superar el 75% de la capacitat màxima de la pràctica esportiva, encara que el nombre màxim de participants, quant a xifres, varia segons la modalitat esportiva que practiquem. Per a les platges, aquesta norma se simplifica: es permet l’esport individual i en parelles i, si volem anar al parc a entrenar amb un grup de persones, no podrem ser més de 30.

20/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris