X

ABAQUA adjudica la redacció dels projectes d’adequació dels emissaris marítims

Els projectes afecten les estacions de Cala d'Or, Sant Elm, Camp de Mar i Formentera

28/06/2020

ABAQUA adjudica la redacció dels projectes d’adequació dels emissaris marítims

L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha ratificat, aquesta setmana, la resolució per a la proposta d’adjudicació, per un import de 109.940 euros, del Servei per a la redacció dels projectes refosos d’adequació i legalització dels emissaris submarins i abocament a la mar de les Estacions Depuradores d’Aigües Residuals de Cala d’Or, Sant Elm, Camp de Mar i Formentera.

ABAQUA gestiona el sistema general de sanejament i depuració associats a les quatre EDAR sobre la base de diversos convenis de col·laboració signats amb els respectius municipis. Segons ha informat el Govern aquest diumenge, Al’actualitat la tramitació dels quatre projectes esmentats es troba en la fase final i pendent de la preparació de documentació i aclariments per introduir ajustos i canvis que és necessari reflectir en els projectes definitius perquè siguin tenguts en compte a la fase de construcció.

En el cas de Formentera s’han de revisar i adaptar les infraestructures d’acord amb les previsions de la població que planteja el Consell Insular i la substitució del tram terrestre de l’emissari que recull el projecte de substitució i millora de sanejament en alta de l’illa, que també executarà Abaqua.

Quant a Cala d’Or, es revisarà el traçat terrestre de l’emissari per dins de la urbanització per garantir la viabilitat i s’estudiarà la possibilitat d’aplicar la tècnica de perforació horitzontal dirigida per a executar l’últim tram terrestre i la primera part del tram submarí. Aquest estudi també es durà a terme per als emissaris de les depuradores de Sant Elm i Camp de Mar, on també es revisarà el traçat terrestre a l’efecte de la disponibilitat dels terrenys.

28/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris