X

El canvi de lluminàries a Son Serra de Marina revertirà en un estalvi del 60% en corrent

Els punts de llum funcionaran amb tecnologia LED i, a més, l'Ajuntament de Santa Margalida aprofita per renovar els bàculs rovellats

30/06/2020

El canvi de lluminàries a Son Serra de Marina revertirà en  un estalvi del  60%25 en corrent

L’enllumenat públic de Son Serra de Marina serà un 60 per cent més barat amb el canvi a la tecnologia led. Aquests dies, s’han començat a substituir les lluminàries obsoletes per unes de sostenibles. Les obres han començat i costaran 600 mil euros dels quals la meitat han estat aportats pel Ministeri de Transició Ecològica.

Una part del canvi ve motivat pel fet que molt dels bàculs estan rovellats per la saladina de la mar: “els suports de les faroles s’han anat oxidant i així aprofitam també per fer el trànsit cap a un sistema més eficient”, ha dit el batle de Santa Margalida, Joan Monjo. 

La primera escomesa comprèn entre la primera i la tercera línea de mar. En una segona fase es farà la resta, ha dit Monjo.

En estar acabada l’obra, el sistema funcionarà de tal manera que, durant les primeres hores de la nit, les lluminàries emetran al 100 per cent de la seva potència. Passades 5 hores, la intensitat de la claror baixarà al 50 per cent per reforçar l’estalvi que pretén l’Ajuntament margalidà. A Can Picafort, de fet, ja experimenten aquest nou enllumenat, perquè el 40% de la xarxa ja s’ha renovat. Mentre que a Santa Margalida, està previst fer-ho aviat

30/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris