X

Sanitat notifica 9 morts i 99 contagis per coronavirus les darreres 24 hores

Les comunitats autònomes continuen vigilant uns cinquanta brots actius a tot l'Estat

30/06/2020

Sanitat notifica 9 morts i 99 contagis per coronavirus les darreres 24 hores

En les darreres 24 hores, s’han produït a Espanya 9 morts i 99 contagis per coronavirus. Així, i segons els registres de Sanitat, per segon dia consecutiu el nombre de contagis se situa per davall del centenar. Mentrestant, les comunitats autònomes continuen fent feina per controlar els nous brots de la malatia. Segons el Ministeri de Sanitat, n’hi ha una cinquantena. I d’aquests, 11 són preocupants.

A Andalussia, on hi ha 10 brots actius, continuen augmentant els contagis. Avui, n’han diagnosticat 7 casos nous i ja són 212 els infectats a diverses províncies. El brot més greu es localitza a Màlaga, a un centre d’acollida d’immigrants de la Creu Roja. Segons el Govern andalús, només tres dels infectats en aquests brots han requerit ingrés hospitalari i la majoria són assímptomàtics.

Preocupa també la situació a Múrcia on hi ha un brot actiu amb 32 positius, que tendria el seu origen en un vol provinent de Bolívia. El Govern murcià ha advertit avui que podria confinar els municipis afectats si empitjora la situació.

Però el brot amb més contagis, fins a 250, continua essent el d’Aragó. Amb tot, segons les autoritats sanitàries, evoluciona favorablement.

Catalunya és la comunitat que ha diagnosticat més casos nous la darrera setmana. A Lleida hi ha 7 brots actius amb un centenar d’infectats, alguns dels quals a residències de gent gran i a empreses agroalimentàries.

30/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris