X

Nou portal web de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat

La reformulada candidatura es centra en la interacció amb l'entorn i redueix en deu els seus jaciments

02/07/2020

Nou portal web de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat

Després de ser descartada el 2017, la candidatura de Menorca Talaiòtica es reformula per a tornar a optar a la distinció de Patrimoni Mundial de la Unesco. La renovada candidatura posa l’accent en com el territori arqueològic interacciona amb el paisatge i la vida rural i amb les explotacions agrícoles.

La interacció amb l’entorn és a partir d’ara l’atractiu principal de la candidatura, i per això se’n deixen fora deu jaciments dels 32 inicials i els triats queden agrupats en nou àrees territorials extenses que engloben també el paisatge que els envolta. Per exemple, l’àrea que inclou Son Catlar, l’aiguamoll de Son Saura i els penya-segats costaners de la zona. I la que agrupa la Torre d’en Galmés, na Comerma de sa Garita, i ses Roques Llises. Aquesta informació queda recollida al nou portal web de la candidatura, que s’ha presentat avui dijous amb l’objectiu d’obrir-se a la societat.

El Consell de Menorca manté el calendari previst d’optar de nou al reconeixement el 2022, però diu que depèn de l’Estat. La candidatura descarta incloure Mallorca i es centra en un període concret a Menorca de la prehistòria, el de l’època ciclòpia tardana, que abasta des del 1600 A.C., fins al segle I A.C.

02/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris