X

Les temperatures pugen i cal anar alerta amb les intoxicacions alimentàries

A l'hora de manipular aliments, un gest senzill però altament efectiu és el rentat de mans

02/07/2020

Les temperatures pugen i cal anar alerta amb les intoxicacions alimentàries

I ja no només hem d’anar alerta amb la COVID-19,  sinó també amb les intoxicacions alimentàries, ara que les temperatures són tan altes. La ingesta d’un aliment mal conservat o mal tractat pot derivar en malalties molt greus. La salmonel·la és la més coneguda però n’hi ha moltes més.

Puja la temperatura i puja el risc de contreure una intoxicació alimentària. Són bones d’evitar, només cal integrar una sèrie de consells que ja sabem però que sempre és bo refrescar-los. Parlant de refrescar, és essencial que conservem els aliments frescs a la gelera. Hem de separar el menjar per grups, idealment l’estotjarem en carmanyoles i deixarem espai entre uns aliments i uns altres. Quan haguem de descongelar, mai a temperatura ambient sinó dins la gelera o al microones.

A l’hora de manipular aliments, un gest senzill però altament efectiu és el rentat de mans.  Fet això, és important que evitem les contaminacions creuades.  Això no ho hem de fer mai. Cada vegada que canviam de procés, hem de fer els estris de cuina nets. També hem de ser curosos quan feim grans quantitats de menjar. No deixem mai una greixonera de pilotes o de macarrons que es refredi damunt el fogó. L’hem de separar en envasos petits perquè refredi aviat. I ja per acabar, siguem molt estrictes amb l’ou i la carn capolada, perquè aviat tornen dolents.

02/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris