X

El Govern aboca 4 milions més al dic de Son Blanc perquè hi puguin entrar vaixells major eslora

Disposarà de 4 estacades d'amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d'amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s'havia dissenyat inicialment

08/07/2020

El Govern aboca 4 milions més al dic de Son Blanc perquè hi puguin entrar vaixells major eslora

El dic de Son Blanc a Ciutadella, amb mig milió de passatgers anuals, es consolida com a gran porta d’entrada marítima de Menorca. Fa uns minuts s’ha presentat el projecte d’ampliació del port que permetrà rebre vaixells d’encara major eslora.

Ports de les Illes vol consolidar i donar seguretat a l’arribada dels trajectes de línia regular a l’illa. Per això, el dic de Son Blanc disposarà de 4 estacades d’amarratge, 4 pilones, que permeten ampliar la línia d’amarrament fins als 190 metres, 60 metres més del que s’havia dissenyat inicialment. És la decisió del Govern per fer front a l’augment de demanda per part de les navilieres d’utilitzar vaixells cada vegada més grans. Per fer-ho realitat, s’hi invertiran més de 4 milions d’euros i està previst que les obres comencin l’any que ve. També es preveu habilitar una nova línia d’amarrament, la quarta del dic, destinada a embarcacions auxiliars.

l projecte permetrà complir amb les exigències de Capitania Marítima, que ha permès operar vaixells d’eslores superiors a les previstes, com els 186 metres de l’Hypatia d’Alexandria o el Mega Express que cobreix la primer ruta internacional amb Toló, a canvi que Ports de les Illes millorés les infraestructures i l’operativa.

La Conselleria de Mobilitat insisteix que el projecte té per objectiu atendre la demanda més gran comercial i en cap cas no està pensat per atendre el turisme de creuers. Es dóna la circumstància que, a hores d’ara, només Baleària opera al dic de Son Blanc de manera regular.

Habilitar 4 estacades d’amarrada, dos al Moll de Ponent i dos més al de Llevant, suposa duplicar la darrera proposta del govern del PP, que l’any 2015 ja va presentar un projecte similar, tot i que amb l’objectiu d’atraure creuers. La proposta inicial dels populars era habilitar-hi 7 noves pilones, però la negativa dels partits d’esquerra va fer repensar l’obra fins a reduir-la al màxim. Això no obstant, va trobar un rebuig unànime de l’esquerra, que va aturar la proposta per complet.

 

08/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris