X

Sis milions d’euros perquè Eivissa esdevingui una ‘destinació intel·ligent’

El projecte del Consell d'Eivissa i Red.es permetrà conèixer en viu informació de servei sobre trànsit, platges, aparcaments o dades ambientals

14/07/2020

Sis milions d’euros perquè Eivissa esdevingui una ‘destinació intel·ligent’

A través de centenars de sensors i càmeres, el Consell d’Eivissa facilitarà en un web i en una aplicació mòbil tota la informació en directe sobre transport públic i l’ocupació a les principals platges i aparcaments de l’illa. El projecte també permetrà geolocalitzar les cases rurals pels serveis d’emergències, o mesurar amb boies intel·ligents i sensors la qualitat de l’aigua del mar i de l’aire. També hi haurà informació sobre contaminació acústica. El primer dels components a entrar en funcionament serà el de l’ocupació de les platges, que hauria d’estar operatiu abans de l’estiu del 2021.

Fer d’Eivissa una destinació turística intel·ligent és l’objectiu del projecte de 6 milions d’euros que el Consell d’Eivissa ha presentat aquest dimarts. La institució aporta el 40% del pressupost, mentre que la resta prové de l’entitat pública Red.es. Ha estat presentat pel conseller d’Innovació, Javier Torres.

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris