X

Pebres, pomes, raïm i mandarines són els aliments que acumulen més plaguicides disruptors endocrins

Troben 137 plaguicides distints en aliments comercialitzats a Espanya el 2018, segons un informe d'Ecologistes en Acció

14/07/2020

Pebres, pomes, raïm i mandarines són els aliments que acumulen més plaguicides disruptors endocrins

Ecologistes en Acció ha publicat un nou informe “Directe a les teves hormones” elaborat amb dades de l’Agència Estatal de Seguretat Alimentaria i Nutrició, AESAN.

El document recull la presència de plaguicides a aliments i en concret dels considerats disruptors endocrins, que afecten el sistema hormonal. Ecologistes en Acció explica que en el 34% de mostres d’aliments han trobat agroquímics i el percentatge augmenta al 41,69% en fruites i verdures.  Els aliments amb més pesticides considerats disruptors endocrins són els pebres, les pomes, el raïm, les mandarines i les peres. En una sola poma s’han trobat 31 pesticides distints.

De les 137 substàncies distintes detectades en aliments, un 40% són agroquímics que ja no estan autoritzats i sí que hi ha un 2% per cent d’aliments que superen les quantitats permeses,

Ecologistes en Acció alerta que l’acumulació d’aquestes substàncies està relacionada amb algunes castes de càncer i denuncia que els límits legals no s’avaluen correctament ni tenen en compte l’efecte cocktail.

Per això, reclamen a les autoritats normes més estrictes i recomanen a la població rentar i pelar la fruita i adquirir producte local i de producció ecològica.

 

 

 

14/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris