X

36 tortugues babaues seran alliberades a Eivissa a finals d’estiu

La setmana passada va nidificar una altra tortuga a Cala Nova, els ous s'han traslladat a la platja des Cavallet

21/07/2020

36 tortugues babaues seran alliberades a Eivissa a finals d’estiu

Des de fa un any, les Illes Balears viuen un fet històric: La nidificació de tortugues a les seves platges, concretament tres a Eivissa i una a Menorca. Un fenomen que mai havia passat i que és indicatiu que alguna cosa canvia.

A la platja des Cavallet reposen 79 ous de l’última nidificació viscuda a Eivissa. Altres 20 són en una incubadora en instal·lacions del Consorci de Recuperació de la Fauna de Balears, el COFIB. Aquesta nidificació es va produir la setmana passada a Cala Nova, a escassos 2 metres de l’aigua, fet que va obligar a desplaçar a la platja des Cavallet, per assegurar-ne la supervivència.

Els ous es mantenen a 50 centímetres sota l’arena. Hi han instal·lat uns metacrilats per augmentar mig grau la temperatura i mantenir-los a uns 28 graus. Si tot va bé, d’aquí a dos mesos naixeran. De les nidificacions de l’any passat tenen 36 tortugues que ja pesen un quilo i mig.

L’objectiu és que les tortugues arribin a l’edat reproductora per continuar amb el cicle i pondre més ous. Les 36 tortugues, que ara s’estan engreixant, seran alliberades a finals d’estiu en alguna platja d’Eivissa encara per determinar.

 

21/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris