X

800 autònoms de Menorca accedeixen a les ajudes del Govern

La majoria de treballadors de temporada han quedat sense prestació

23/07/2020

800 autònoms de Menorca accedeixen a les ajudes del Govern

L’allau de peticions per accedir a les ajudes del Govern per autònoms ha fet que molts s’hagin quedat sense la prestació. En 40 minuts es van esgotar els fons. 800 autònoms menorquins han pogut tramitar-la dels prop de 10.000 treballadors de tot Balears que el Govern calculava que podrien accedir a l’ajuda. Un 8%.

A Menorca hi ha més de 7.000 autònoms, però aquesta ajuda per fer front a la crisi sanitària no té en compte els que tenen una societat empresarial. La majoria d’autònoms de temporada nhan quedat fora. La portaveu de l’Asociació de Comerciants de Temporada de Menorca, Mila Vila, assegura que entre un 80 i 90% dels treballadors del sector no han rebut cap ajuda de cap administració.

La patronal PIME sosté que els càlculs del Govern tenien en compte les dades d’autònoms de cada municipi, de manera que esperen que la majoria puguin acabar obtenint la prestació. Del contrari, entenen, que caldrà augmentar la partida pressupostària.

El Govern, en col·laboració amb els Consells, posa a disposició del treballadors per compte propi 15 milions d’euros en ajudes. Es destinen 2.000 euros si no hi ha treballadors contractats, 2.500 si se’n tenen entre 1 i 2 i 3.000 si hi ha més de 2 empleats.

23/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris