X

Un hotel de Son Bou baixa les reserves del 58 al 15% per les cancel·lacions provocades per la quarentena del Regne Unit

Una vintena d'allotjaments de Menorca han obert aquestes dues darreres setmanes amb la idea d'acollir turisme britànic

27/07/2020

Un hotel de Son Bou baixa les reserves del 58 al 15%25 per les cancel·lacions provocades per la quarentena del Regne Unit

A Menorca, on el turisme el britànic és el principal mercat internacional, l’anunci de la quarantena té conseqüències devastadores per alguns hotels de l’illa. És el cas de l’Hotel Valentín de la urbanització de Son Bou, a Alaior. Fa només deu dies que van obrir per atendre el restabliment dels vols amb el Regne Unit, però l’anunci de la quarantena per part del Govern Britànic ha provocat una allau de cancel·lacions en les reserves que tenien, sobretot, durant els pròxims mesos. Tant és així, que si actualment aquest hotel té una ocupació del 58%, la previsió actual per l’agost i setembre ha davallat fins a un 15%, quan els anteriors anys fregava la plena ocupació.

L’establiment de Son Bou (un d’entre la vintena que han obert les dues darreres setmanes amb reobertura de les connexions amb el Regne Unit) va obrir dia 17 amb 83 treballadors, la meitat dels que acostuma a contractar en plena temporada. Però l’anunci ara de la quarantena tira per terra qualsevol previsió. Des d’aquest cap de setmana, les reserves previstes per agost i setembre han caigut en picat.

Tot i que els turoperadors mantenen, en principi, la seva operativa a Menorca, els clients ja desconfien de venir. I la inseguretat i les cancel·lacions de reserves provocades per la quarantena poc donar el cop de gràcia definitiu a la temporada. El britànic és el principal mercat emissor internacional de Menorca. L’illa rep cada any mig milió de visitants, el 70% del turisme internacional.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris