X

El 92 per cent d’alumnes de 3 anys tenen plaça al centre que triaren de primera opció.

Baixa un 5,2% la taxa d'escolarització

29/07/2020

El 92 per cent d’alumnes de 3 anys tenen plaça al centre que triaren de primera opció.

La taxa d’escolarització baixa a les Balears un 5,2%. La Conselleria d’Educació ho atribueix a la crisi econòmica i a la baixada de natalitat dels darrers anys. En el procés d’escolarització pel curs escolar 2020-2021 s’han presentat un total de 13.664 sol·licituds, són 756 manco que l’any passat. El gruix de places sol·licitades, en concret 9.143, corresponen a infants de 3 anys. La davallada també és significativa amb més de 400 alumnes manco.

Gairebé la majoria de famílies ha aconseguit plaça en un dels centres que havia sol·licitat com a primera o segona opció. El 97% de les famílies d’alumnes de 3 anys que han fet la sol·licitud han aconseguit plaça en algun dels dos centres que havien marcat com a primera o segona opció. Es consolida així el percentatge d’alumnat que aconsegueix plaça en els centres educatius de primera opció.

La Conselleria ha concretat que aquesta davallada de nous alumnes no afectarà, en cap cas, la contractació de docents per garantir les ràtios. De fet, entre 230 i 235 docents ja han estat assignats als centres i la resta ho farà a l’agost, una vegada hagi finalitzat el procés a tots els nivells educatius.

Enguany el 90% de les sol·licituds d’escolarització s’ha fet per via telemàtica, mentre que el curs passat només un 9% dels pares escolliren aquesta opció.

29/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris