X

Joan Carles I, 40 anys lligats a les Balears

La darrera aparició pública del rei Joan Carles a Mallorca va ser durant la Missa de Pasqua del 2018. Una presència, la seva, que va quedar llavors eclipsada per la topada de les reines Sofia i Letícia per una fotografia de l'emèrita amb les netes

04/08/2020

Joan Carles I, 40 anys lligats a les Balears

La darrera aparició pública del rei Joan Carles a Mallorca va ser durant la Missa de Pasqua del 2018. Una presència, la seva, que va quedar llavors eclipsada per la topada de les reines Sofia i Letícia per una fotografia de l’emèrita amb les netes.

L’estiu següent tornaria en una visita privada a l’acadèmia de Rafel Nadal a Manacor.

L’illa ha estat durant més de 4 dècades, d’ençà que la Diputació Provincial de Balears li oferí de manera oficial Marivent, el seu refugi estival. Aquí fins al 2013 va compaginar el temps d’esbarjo a bord del Bribó, la seva gran afició, amb la feina.

Palma ha estat l’epicentre de la política els mesos de calor amb els tradicionals despatxos del monarca amb els diferents presidents del Govern. Des d’Adolfo Suàrez… fins a Mariano Rajoy. A partir del 2014 prendria el relleu l’ara rei Felip sisè.

Trobades al Palau de Marivent que també han escenificat altres figures de la monarquia europea com Carles d’Anglaterra i Lady Di, i representants polítics internacionals com l’expresident de Veneçuela, Hugo Chávez o dels Estats Units, Bill Clinton a qui va convidar també a bord del iot Fortuna.

Tampoc no hi ha hagut estiu sense la recepció i el posterior sopar al Palau de l’Almudaina amb les autoritats illenques. El darrer a ser rebut per ell, l’expresident José Ramón Bauzá.

Un clàssic han estat també els seus posats estiuencs que han variat d’escenari i de protagonistes amb el pas dels anys.

Aquí també va estar en el punt de mira d’ETA. Va ser l’any 1995, quan més a prop ha estat la banda d’atemptar contra ell.

Amb tot, la del rei Joan Carles ha estat una relació fidel amb l’illa que es comença a truncar amb l’empitjorament de la seva imatge pública i popularitat.


Joan Carles I abandona Espanya després del seguit d’informacions sobre presumptes irregularitats
Els reis mantenen la seva agenda i arribaran aquest cap de setmana a Mallorca
Les reaccions polítiques a la fugida del rei emèrit

04/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris