X

Prohibit fumar a la via pública si no s’hi pot garantir els 2 metres de distància

Entren en vigor les noves restriccions decretades pel Govern per impedir l'avanç del coronavirus

18/08/2020

Prohibit fumar a la via pública si no s’hi pot garantir els 2 metres de distància

A les 14.00 hores d’aquest dimarts s’ha publicat el Butlletí Oficial de les Illes Balears amb les noves mesures del Govern per prevenir la Covid-19 i que ja estan en vigor. Una d’aquestes mesures és la prohibició de fumar a la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima entre persones d’almenys dos metres.

La norma, que va ser pionera fa una setmana a Galícia, és una mesura que s’ha prés sobretot per l’acció d’inhalar i exhalar el fum del tabac ja que, al no tenir la mascareta posada, és també una via de tranmissió del coronavirus.

Al carrer, diversitat d’opinions, però cal destacar la interpretació que en fa cadascú d’aquesta norma. Uns es mostren escèptics i creuen que no en té cap sentit i d’altres aprofitaran, diuen, per deixar de fumar.

De moment, a 12 comunitats autònomes ja han entrat en vigor les noves mesures i que arriben després que el Ministeri de Sanitat en va fer la recomanació perquè totes les comunitats autònomes les adoptaren dins el pla contra la propagació del coronavirus que en aquestes setmanes alerten els rebrots que s’estan produïnt.

A més de la prohibició de fumar, si no es pot mantenir la distància, els bars i restaurants hauran de tancar a la 01.00 hores, i per tant, a partir de les 12 del vespre ja no podran atendre nous clients. Es manté la mesura del metre i mig de distància entre taules i es limita a 10 clients per taula.

A més, tots els establiments oberts al públic han d’informar amb cartells l’horari d’obertura i tancament així com la cabuda permesa, l’ús obligatori de mascareta i la distància de seguretat.

Finalment, en les trobades familiars i d’amics, es recomana limitar aquestes reunions a un màxim de 10 persones. I als llocs de culte, la capacitat permesa passa del 75% al 50%.

18/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris