X

HABTUR presentarà al·legacions contra l’Ajuntament de Manacor per la pujada de la taxa de fems al lloguer vacacional

06/10/2020

HABTUR presentarà al·legacions contra l’Ajuntament de Manacor per la pujada de la taxa de fems al lloguer vacacional

L’Associació d’Habitatges Turístics a Mallorca, HABTUR, presentarà al·legacions contra l’Ajuntament de Manacor per la pujada de la taxa de fems al lloguer vacacional. Una pujada, per cert, a la qual també s’ha sumat Calvià, on els habitatges turístics pagaran la mateixa tarifa que un hotel.

L’Ajuntament de Manacor procedeix a regularitzar els darrers 4 anys de la taxa de fems dels habitatges vacacionals, que fins ara els havien cobrat com un habitatge d’ús residencial. Ara el consistori recaptarà aquesta taxa amb caràcter retroactiu, que ascendeix a 450 MIL euros. Tot abans del primer de gener del 2021, perquè prescriu el rebut corresponent a l’any 2017.

En el cas d’un habitatge vacacional de 6 places en sòl urbà, el propietari haurà de desemborsar més de 800 euros per pagar la taxa d’aquests 4 anys passats i la d’enguany.

Un fet que crítica la gerent de la patronal de lloguer vacacional, Maria Gibert, ja que diu, no existeix cap estudi oficial que certifiqui que un habitatge turístic genera més residus. Assegura que ells i la majoria d’associats de Manacor presentaran al·legacions, ja que no tenen clar que sigui legal.

Per la seva banda el regidor de Transparència, Innovació i Serveis Econòmics de l’Ajuntament de Calvià, Marcos Pecos, reconeix que es viu un moment complicat encara que, afirma, no es podia deixar passar la modificació d’aquesta tarifa, ja que els propietaris reben uns ingressos per aquesta pràctica. Ara pagaran la mateixa tarifa que un hotel, 88 euros per plaça a l’any. Pecos diu que si la temporada turística de l’any que ve no millora, els afectats sempre es podran acollir a les ajudes per al sector productiu.

L’ordenança, que el consistori de Calvià començarà a aplicar el 2021, s’aprovarà previsiblement al desembre, ja que ara hi ha un període de 30 dies hàbils per presentar al·legacions.

06/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris