X

El mal temps frustra les esperances dels restauradors de reactivar les caixes aquest pont

La incertesa per les connexions amb ciutats europees a partir de novembre és total, ara mateix

11/10/2020

El mal temps frustra les esperances dels restauradors de reactivar les caixes aquest pont

Normalment, avui acabaríem el cap de setmana perquè és diumenge, però demà és dia festiu. Sobe els papers, hauria de ser el darrer dia de pont i, per tant, d’uns dies on els negocis haurien fet bona caixa. Però enguany no ha estat així: a les restriccions per viatjar tant des de l’estranger com de la Península, s’hi ha sumat el mal temps generalitzat. Per als empresaris, ha plogut damunt banyat.

L’aigua regalima a Platja de Muro, i els pocs negocis que són oberts a l’octubre aquesta temporada, tremolen. I si és una gelateria a vorera la mar, com aquesta del passeig Marítim de Can Picafort, encara més. Les esperances de tenir turisme local durant aquest pont han quedat en un no-res. El mal temps ha espantat gran part dels clients esperats.

Tant a Can Picafort com a Platja de Muro, just queden un grapat d’hotels oberts. N’hi ha que veuen en la desgràcia dels temps actuals una oportunitat per canviar el model i deixar de viure tant pendent dels turoperadors. Això mateix ja s’ha aplicat en alguns negocis de Menorca. Aquest hotel ha passat de ser un tot inclòs, a un hotel apartament amb cuines a les habitacions incloses. Han salvat la temporada prou bé.

Però tant a Menorca, com a Mallorca i Eivissa, tenen en comú el problema de la connectivitat. A Eivissa és ben complicat trobar vols: Madrid, Barcelona i València mantindran connexions però manco freqüències. I amb Palma, també.

La incertesa per les connexions amb ciutats europees a partir de novembre és total, ara mateix. Mentrestant, els que ja hi són, miren de gaudir de les Illes i posar al mal temps, bona cara.

11/10/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris